Cutremur de 4,9 în această dimineață, al doilea în 24 de ore. Radulian: „Zona rămâne totuşi încărcată”

Data actualizării: Data publicării:
Seismograph and earthquake

Un cutremur de 4,9 a avut loc în această dimineață în județul Buzău, al doilea în decurs de 24 de ore. Seismul a avut loc la ora 5:32, în zona seismică Vrancea, transmite INFP.

Citește și: Noi exerciții de verificare a alarmelor în caz de dezastre, astăzi, la nivel național

UPDATE: INFP a revizuit magnitudinea cutremurului la 4,9, acesta fiind inițial de 4,8. De asemenea, a fost revizuită și adâncimea seismului, de la 150 la 132,5 kilometri. 

Putem vorbi de dublet, de două cutremure de magnitudini apropiate, de magnitudini moderate, ceva mai mari decât cele obişnuite. Zona Vrancea, după cum se ştie, de multe ori produce astfel de evenimente cuplate, apar două-trei cutremure, în decurs de o zi sau două zile. Zona Vrancea este o zonă destul de mare, capabilă să producă seisme de magnitudini mari, magnitudini de peste 7. Aceste cutremure, într-adevăr, descarcă local, în anumite zone mai descarcă tensiune, dar pe total, zona rămâne totuşi încărcată”, a explicat Mircea Radulian, director științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (19km), Covasna (33km), Întorsura Buzăului (38km), Târgu Secuiesc (48km), Vălenii de Munte (55km).

Seismul a fost resimțit în București, Iași, Tulcea, Galați, Slobozia, Bușteni și în Chișinău, potrivit cititorilor Digi24.ro.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că până în acest moment nu au fost înregistrate efecte în țară.

Este al doilea cutremur care depășește magnitudinea 4 în mai puțin de 24 de ore. Ieri, un seism de 4,6 a avut loc la ora 13:27, la o adâncime de 120 de kilometri.

În ultimii doi ani, în România au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.

În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Citiți și: 
Mărmureanu susține că a calculat când se va produce următorul mare cutremur

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri