Dacian Cioloș: Avem școli de elită, dar în sistemul de sănătate publică avem nemulțumiri

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos - gov-3.ro

Premierul Dacian Cioloş a participat la deschiderea noului an universitar la festivitatea organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Șeful Guvernului a spus că sunt necesare măsuri pentru recredibilizarea sistemului de educaţie doctorală, având în vedere „problema plagiatelor”. Dacian Cioloș a mai precizat că „ avem şcoli de elită, dar în sistemul de sănătate publică avem multe nemulţumiri şi lucruri de corectat. ”

dacian ciolos

Un paradox pe care trebuie să îl rezolvăm este faptul că avem şcoli de elită, dar în sistemul de sănătate publică avem multe nemulţumiri şi lucruri de corectat. Orice problemă, dacă nu este recunoscută, nu poate fi rezolvată, iar asta o ştiu mai ales medicii care mai întâi au nevoie de diagnostic. Cei care avem responsabilitate directă faţă de sistem trebuie să recunoaştem problemele structurale şi de funcţionare, să le aducem la lumină şi apoi, în măsura posibilităţilor, să avem soluţii. Din acest motiv, sănătatea şi educaţia le-am stabilit în acest an ca priorităţi, fără pretenţia de a rezolva toate problemele, dar măcar să avem onestitatea de a scoate la lumină problemele. Nu întâmplător, în funcţie de mijloace, la rectificarea bugetară am decis, după ce am făcut bugetul, să stabilim aceste domenii ca priorităţi care să fie tratate ca atare”, a declarat Dacian Cioloș.

„Avem nevoie în primul rând să găsim resursele care să ne motiveze şi să ne responsabilizeze în modul în care tratăm sistemul de sănătate. Dumneavoastră, ca studenţi, sunteţi esenţiali pentru că sunt convins că aţi ales profesia pentru că aveţi încredere că puteţi contribui într-un fel sau altul la o viaţă mai bună în România. E o modalitate bună de a vă pune în valoare cunoştinţele. Aşteptăm şi de la dumneavoastră ca atunci când veţi profesa să recâştigăm împreună încrederea în sistemul de sănătate. Asta presupune onestitate, verticalitate, curajul de a spune lucrurilor pe nume de fiecare dată când ceva bun se întâmplă, în ciuda presunii publice, dar în acelaşi timp să ştim să identificăm problemele, să vorbim despre ele şi să găsim soluţii”, a mai spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri