Dacian Cioloş, despre „Cuminţenia Pământului”

Data publicării:
160610_cumintenia_015_INQUAM_Octav_Ganea

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că Guvernul îşi va intensifica, în perioada imediat următoare, activitatea privind colectarea de bani pentru sculptura "Cuminţenia Pământului".

Până pe 16 august, pentru opera lui Brâncuşi s-au strâns puţin peste o jumătate de milion de euro. Pentru ca lucrarea să intre în posesia statului, e nevoie ca românii să doneze şase milioane de euro, bani care se vor adăuga celor cinci milioane de euro alocaţi de guvern. Termenul limită până la care moştenitorii operei de artă trebuie să primească din partea statului 11 milioane de euro este 31 octombrie.

„Continuă colectările, procesul de subscripţie publică încă nu este finalizat şi vom intensifica activitatea. Avem câteva acţiuni prevăzute pentru perioada imediat următoare. Există un secretar de stat la Ministerul Culturii care se ocupă doar de acest domeniu şi care are în spate un calendar de acţiuni”, spune premierul Dacian Cioloş.

Campania de subscripţie se va derula până pe 30 septembrie. Potrivit site-ului www.brancusiealmeu.ro, dacă până la 31 octombrie suma donată nu acoperă necesarul, banii se vor restitui donatorilor. În ce condiţii, urmează să se stabilească până cel mai târziu pe 31 decembrie.

În cazul în care sumele donate depăşesc 6 milioane de euro, surplusul va fi folosit, în 2016, pentru conservărea, restaurărea şi punerea în valoare a operei lui Constantin Brâncuşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri