Discuţie aprinsă la Parlament: Cât de mare să fie steagul?

Data publicării:
steagul romaniei drapel romania

Schimbarea steagului de pe clădirea Parlamentului le dă bătăi de cap aleşilor. Montarea unui sistem nou care să susţină un drapel de mari dimensiuni ar fi prea costisitoare. Aşa că s-a găsit o variantă de compromis. Se va monta un steag mare, dar ceva mai mic, de doar doi metri lăţime şi patru lungime în speranţa că nu va fi distrus prea repede de vânt.

Pentru amplasarea unui steag de mari dimensiuni ar fi nevoie şi de un nou sistem de prindere.

Adrian Dragomir, coordonator producţie steaguri: „Ca să arborezi un steag de 6 pe 9 va trebui o structură foarte solidă şi clar cu o înălţime undeva de 15, 20 de metri."

Întreaga lucrare ar costa câteva zeci de mii de euro, aşa că administratorii clădirii au găsit o soluţie de compromis.

George Dumitrică, secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor: „Vom dubla dimensiunile actualului steag pe o perioadă de timp de şase luni, pentru că vrem să vedem cum se comportă în timpul iernii şi dacă toate lucrurile vor fi ok, vom păstra acele dimensiuni."

Steagul de pe Palatul Parlamentului este schimbat în fiecare lună şi, uneori, de două ori pe lună. Chiar dacă este confecţionat dintr-un material mai rezistent nu face faţă vântului puternic. De pildă acest steag a fost montat de aproximativ două săptămâni şi deja a început să se rupă.

Disputa pe drapel a început săptămâna trecută când un senator PNL a cerut ca acesta să fie înlocuit cu unul de mari dimensiuni.

Marcel Vela, senator PNL: „Cotele drapelului care este arborat pe Palatul Parlamentului să fie la dimensiunile care să impună şi respect şi admiraţie şi conştiinţă naţională şi putere."

O altă propunere a senatorului este amplasarea unui steag pe peluza din faţa Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri