Ce se va întâmpla cu câinele care a ucis un copil de 4 ani. Bunica băiețelului face primele declarații

Data actualizării: Data publicării:
amstaff

Poliția a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții copilului de 4 ani din Maramureș, care a fost sfâșiat de câinele unchiului său. Tragicul incident a avut loc chiar sub ochii străbunicii micuțului, care nu a reușit să îl salveze pe copil de animalul devenit violent.

„În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea de către proprietar a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane şi introducerea în ţară a raselor de câini de luptă şi atac”, a declarat, pentru InfoMM.ro, Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Câinele din rasa Amstaff aparținea unchiului copilului și fusese adus în România din Italia, în 2016. Luca, băiețelul de patru ani, se juca în curtea casei, în momentul în care a fost atacat din senin de câine. Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, decesul a survenit aproape instantaneu.

"Câinele, potrivit martorilor oculari, s-a repezit la gâtul copilului. În urma atacului i-au fost secționate micuțului traheea și laringele, decesul survenind la scurt timp în urma atacului. Echipajul Ambulanței ajuns la locul accidentului a putut doar să constate decesul victimei", a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș, dr. Ioana Cătană.

Străbunica lui Luca a povestit că acesta se mai jucase și în trecut cu câinele, iar acesta nu dăduse semne de violență. Incidentul ar fi avut loc din senin, susține ea.

Pe de altă parte, unchiul copilului, care are doar 18 ani, este de negăsit de când a aflat de tragedie, iar părinții lui au fost chemați la audieri, scrie Info Maramures.

Câinele Amstaff a fost ridicat de un echipaj al Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Sighetu Marmației și urmează să fie eutanasiat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri