Dosarul deținuților scriitori. Mihai Stoica, audiat la DNA

Data actualizării: Data publicării:
160913_mm_stoica_01_INQUAM_Octav_Ganea

Mihai Stoica a fost audiat, marți, la DNA în dosarul deţinuţilor scriitori. Fostul preşedinte al Stelei a fost chemat în calitate de martor pentru a explica felul în care era scrise în penitenciare aceste volume. El însuși a beneficiat de eliberarea condiționată pe baza a patru volume pe care le-a scris.

La ieşirea din sediul DNA, Mihai Stoica a spus că a fost audiat ca martor în acest dosar, dar că nu poate să spună ce a discutat cu anchetatorii.

Directorul sportiv al FC Steaua a fost eliberat condiţionat în 15 februarie, după ce a executat aproape doi ani din pedepasa de trei ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.
 
Cât a stat în detenţie, Mihai Stoica a scris patru cărţi: „Ultimii 11 ani. Participarea echipelor româneşti de club în competiţiile continentale 2004-2015", „Competiţia", „FIFA world cup - Brazilia. Statistici. Analize. Concluzii" şi „UEFA Europa League. În căutarea identităţii".
 
La finele anului trecut, procurorii au deschis un dosar pentru infracţiunea de favorizarea a făptuitorului şi au audiat mai multe persoane, atât deţinuţi care au scris cărţi în închisoare, cât şi colegii de celulă ai celor care au reuşit să îşi reducă pedepsele.
 
Au mai fost chemaţi la audieri până acum George Copos, George Becali, Mitropolitul Ardealului şi cel al Tomisului, cei care au coordonat lucrările omului de afaceri Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia Voiculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri