Drumarii au început deszăpezirea Transfăgărășanului

Data publicării:
deszapezire transfagarasan mai 2017_fb cnair (4)

Drumarii au început să transporte cu utilajele cantități impresionante de zăpadă, de pe DN7C Transfăgărășan, pentru deszăpezirea carosabilului, acest drum urmând să fie redeschis pe 1 iulie, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

deszapezire transfagarasan mai 2017_fb cnair (2)
Foto: CNAIR

În imaginile furnizate de CNAIR se poate vedea că sunt zone unde zăpada depășește cinci metri înălțime pe Transfăgărășan.

„DN7C-Transfăgărășan este închis pe tronsonul Piscu Negru (km 104, județul Argeș) — Bâlea-Cascadă (km 130+800, județul Sibiu) — până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de prelungire”, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

DN 7C — Transfăgărășan, care asigură legătura între județele Argeș și Sibiu, este închis oficial opt luni pe an, între 1 noiembrie și 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru — județul Argeș) și kilometrul 131 (Bâlea Cascadă — județul Sibiu), pe celelalte porțiuni circulația fiind permisă tot timpul anului, notează Agerpres.

deszapezire transfagarasan mai 2017_fb cnair (3)
Foto: CNAIR

În județul Sibiu se poate circula în prezent, pe Transfăgărășan, doar până la Bâlea Cascadă. Cât timp Transfăgărășanul este închis, accesul turiștilor și localnicilor de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, se face cu telecabina. 

Transfăgărășanul este drum construit în urmă cu peste 40 de ani, ca să treacă peste zona de creastă a Masivului Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România. Șoseaua urcă până la o altitudine de 2.042 de metri în căldarea glaciară Bâlea, fiind al doilea drum din România, ca înălțime, după Transalpina, care străbate Munții Parâng și ajunge până la 2.145 de metri în pasul Urdele.

deszapezire transfagarasan mai 2017_fb cnair (1)
Foto: CNAIR

Transfăgărășanul are două benzi de circulație, o lungime de aproximativ 92 de kilometri, iar din cauza celor peste 800 de serpentine și a drumului în rampă, viteza medie cu care pot rula mașinile este de cel mult 40 de kilometri la oră.

Drumul începe din comuna Arefu, în județul Argeș, la kilometrul 61 al DN7C, și se termină în comuna Cârțișoara (Sibiu), la intersecția cu DN1. Pe întregul traseu sunt construite 27 de poduri și viaducte, dar și cel mai lung tunel din România (887 de metri), Tunelul Bâlea. Aerisirea tunelului se face natural datorită curenților de aer extrem de puternici.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri