După 10 ani pe piața din România, Ikea deschide al doilea magazin în București

Data actualizării: Data publicării:
Ikea afp-2

Grupul suedez Ikea a anunţat miercuri că a finalizat procesul de autorizare a construcţiei magazinului de pe bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti, al doilea din Capitală, şi estimează că va finaliza lucrările până la finalul anului viitor, scrie News.ro.

”Primăria Sectorului 3 al Municipiului Bucureşti a eliberat ieri, 17 octombrie 2017, autorizaţia de construire pentru cel de-al doilea magazin Ikea din Bucureşti. Compania şi-a propus începerea lucrărilor de construcţie în curând şi va transforma acest vis în realitate, până la finalul anului 2018, când Ikea Pallady se va deschide pentru a întâmpina şi mai mulţi români”, se arată în comunicat.

Cel de-al doilea magazin Ikea din Bucureşti va avea o suprafaţă construibilă de aproximativ 37.000 mp, devenind astfel cel mai mare magazin Ikea din Europa de Sud-Est la data deschiderii.

„Pentru că am obţinut deja Autorizaţia de Construire pentru amenajare şi sistematizare teren şi împrejmuire provizorie în luna septembrie, constructorul general a început pregătirea terenului şi împrejmuirea perimetrului magazinului IKEA Pallady,” a declarat Vladislav Lalić, Property and Expansion Manager IKEA South-East Europe.

În septembrie, compania a anunţat că cel de-al doilea magazin din România va fi construit de antreprenorul Bog’Art, iar investiţia va fi de 80 de milioane de euro.

În România, grupul suedez a deschis în 2007 primul şi singurul magazin în nordul Bucureştiului, în zona comercială Băneasa. Următoarele magazine Ikea vor fi deschise în Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca, retailerul căutând la acest moment terenuri în zonă. Ikea estimează că aceste magazine ar putea fi deschise în 2020-2021.

Citește și: 

IKEA investește 80 de milioane de euro în al doilea magazin din Bucureşti

Ikea descoperă că se mişcă prea greu şi vrea să rişte

Va reuşi IKEA să detroneze Mobexpert?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri