Echipamentele secrete ale trupelor speciale

Data publicării:
trupe speciale

România se pregăteşte ca, de la începutul anului viitor, să aibă primul comandament pentru Operaţii Speciale. Înfiinţarea acestuia a fost anunţată de preşedintele Klaus Iohannis. Luptătorii vor folosi drone minuscule, echipamente cu vedere pe timp de noapte şi armament sofisticat.

Cea mai mică dronă vândută trupelor şi forţelor de securitate din întreaga lume cântărește 18,5 grame și este fabricată dintr-un plastic special. Este un material foarte scump. Drona produce fotografii şi transmisiune de imagini HD care ajung în această consolă. Ecranul, staţia şi două elicoptere cântăresc în total doar 1,3 kilograme.

Aceste echipamente au fost folosite de forţele speciale în misiuni de eliberare a ostaticilor si în culegerea de informaţii despre terorişti. Dronele de mici dimensiuni pot trece uşor neobservate, pentru că nu fac nici zgomot. La fel de importante în misiuni sunt şi aparatele cu vedere pe timp de noapte.

Această tehnologie dă posibilitatea luptătorilor din forţele speciale să lucreze noaptea, indiferent de condiţiile meteo, 24 de ore din 24. Are abilitatea de a detecta, recunoaşte şi identifica rapid ţintele, cu mare precizie.

Colonelul Stu Bradin a lucrat 32 de ani în forţele speciale americane. Acum conduce cea mai mare organizaţie privată din domeniu. Spune că aceste forţe vor avea un rol vital în războiul modern.

Stu Bradin, preşedintele Global Sof: Dacă ne uităm în lume, mai ales în Afganistan şi Irak, vedem forţe hibride. Teroriştii folosesc armament convenţional, atacuri cibernetice, campanii informaţionale. Sunt foarte buni pe reţele de socializare. La fel se întâmplă cu Rusia. Când au intrat în Crimeea nu au folosit tancurile, ci forţele speciale.

Numărul doi în ierarhia militară a NATO, generalul britanic James Everard, spune că România este un exemplu în acest domeniu.

James Everard, adjunctul comandantului suprem Aliat al NATO: Sunt forţe inteligente, foarte bine antrenate, capabile să acţioneze independent pentru a atinge obiectivele primite. Cred că aşa este. Am văzut un interes crescut pentru forţele speciale în NATO. Eforturile României de a transforma forţele speciale sunt un exemplu pentru multe alte ţări.

Conferinţa Forţelor Speciale de la Bucureşti a fost deschisă de preşedintele României, Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri