18 curse zilnice pentru un șofer de microbuz școlar

Data publicării:
microbuz

18 curse pe zi face un şofer de microbuz din judeţul Brăila. Maşina are doar opt locuri şi trebuie transportaţi 78 de elevi. Asta deşi, în curtea Primăriei există un microbuz nou, cu 16 locuri, dar care nu este folosit în lipsa unei licenţe de transport. În faţa acestei situaţii, conducerea școlii a fost nevoită chiar să modifice programul pentru ca elevi să ajungă la ore.

De cum se crapă de ziuă pe uliţele satului Pribeagu, din comuna Roșiori, judeţul Brăila, începe forfota. Şase copii împreună cu părinţii lor așteaptă microbuzul care îi va duce pe cei mici la şcoală.

„Este destul de greu, este un copil, noi suntem mai în vârstă, ne trezim dimineață, dar ei? Plus ca este frig”, spune un părinte.

Următoarea oprire a microbuzului este în satul vecin Colţea, unde coboară patru elevi la şcoala de acolo şi se urcă alţi doi care merg în Roșiori. Până acolo, însă, şoferul mai face o oprire într-o altă localitate pentru a mai lua alţi doi copii.

„La iarnă, la ora 7 abia se luminează. Îi vezi, săracii, că fug, pierd transportul, mai stau și așteaptă”, adaugă un alt părinte.

Alte opt astfel de curse mai face şoferul microbuzului din comună pentru a-i duce pe cei 78 de copii la trei şcoli din zonă. Iar, la întoarcere, reia traseul.

La întoarcere diferă orele, la Roșiori e distanță mare, trebuie să îi iau și de la Florica, se brodesc de ies în același timp și trebuie să îi iei în ordine”, spune șoferul microbuzului.

Situaţia ar fi alta dacă microbuzul cu 16 locuri din curtea Primăriei ar fi folosit. Însă, acest lucru nu se întâmplă din cauza lipsei unei licenţe de transport. Această problemă persistă de trei ani, de când a fost primită maşina.

„Pe data de 1 octombrie din spusele celor care fac cursurile, are loc examenul de testare a persoanei respective după care se depun actele de licență și într-o săptămână se vor obține actele de licență”, spune Marian Prodan, viceprimarul comunei Roșiori.

Între timp, directorul școlii din Roșiori a cerut aprobare de la Inspectoratul Şcolar pentru a decala orele la două dintre școli pentru că nu ajungeau toţi elevii la timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri