ADMITERE LICEU 2017. Lista locurilor rămase libere în licee

Data actualizării: Data publicării:
liceu hasdeu 2

ADMITERE LICEU 2017. Elevii de clasa a VIII-a au aflat miercuri la ce licee au fost repartizați în urma susținerii examenului de Evaluare Națională.  Repartizarea este computerizată și s-a ținut seama de note și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat pe fișa de înscriere.

După prima repartizare computerizată, 581 de candidaţi încă nu au obţinut un loc la liceu. Ei mai au însă o șansă pentru că mii de locuri au rămas libere în licee, la nivel de țară. Aceşti vor intra în a doua etapă a repartizării, programată pe 8 septembrie. 

În București, au mai rămas 1.791 de locuri libere, inclusiv în licee precum „Ion Neculce”, „Iulia Hașdeu” și Școala Centrală. Lista completă a liceelor care mai au locuri libere este disponibilă pe edu.ro (Vizualizare rapoarte pe județ - Lista locurilor rămase libere din județul respectiv).

Patru elevi cu medii peste 9 nu au fost repartizaţi după prima sesiune de admitere la liceu care a avut loc miercuri. Este vorba despre trei elevi din Bucureşti şi unul din Olt cu medii curpinse între 9,79 şi 9,05, potrivit statisticilor prezentate de Ministerul Educaţiei.

Cele mai mari medii de admitere la nivel naţional au fost în Bucureşti la Colegiul Naţional „Sfântul Sava", ultima medie fiind 9,72, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr", media 9,70 şi Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu", cu ultima medie de admitere - 9,68. Topul este completat de liceele „Mihai Viteazul" şi „Gheorghe Şincai" din Bucureşti, „Mircea cel Bătrân" din Constanţa, Emil Racoviță" din Cluj-Napoca, „Cantemir Vodă" din București, „Vasile Alecsandri" din Galați şi „Ovidius" din Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri