Anchetă la Brăila. Învăţătoare, către elevii săi: "Dacă vrei să te calc în picioare, te calc"

Data publicării:
copil scrie caiet maini

Păi dacă vrei să te calc în picioare, te calc. Animalul râde pentru că nu înţelege ce i se spune, creierul lui are o problemă. Decât să mă uit la ei, mai bine mă uit la un...”

Aşa i-ar fi educat o învăţătoare din Brăila pe elevii clasei I-a de la Colegiul „Ana Aslan”. Înregistrarea a fost postată pe internet, sub anonimat.

Dacă vreţi să mă credeţi, singurul lucru care mă determină să nu îi bat până să îi găsească nebuneala este faptul că îmi pierd serviciul”, mai spune învățătoarea.

Vorbele grele au ajuns la urechile şefilor învăţătoarei, care au demarat o anchetă.

Doi colegi s-au deplasat la Colegiul „Ana Aslan” pentru a cerceta această abatere, eventuală abatere”, a declarat prin telefon Cătălin Canciu, inspector şcolar general, ISJ Brăila.

Am convocat membrii Consiliului de Administraţie şi în cadrul consiliului vom numi comisia de cercetare disciplinară. Până nu cercetăm, nu ne pronunţăm nici favorabil, nici incriminatoriu”, afirmă Claudia Mitrică, director adjunct al Colegiului „Ana Aslan”, Brăila.

Învăţătoarea predă la Colegiul „Ana Aslan” din 2007. În tot acest timp, nu a existat nicio plângere din partea părinţilor. Şi nici acum nu a reclamat-o nimeni.

Am fost surprinsă auzind acest lucru. Colega mea, un cadru cu treizeci de ani experienţă, cu gradul I, masterand”, spune Mariana Codrescu, profesor.

Eu consider din punctul meu de vedere, ca părinte, că nu e normal să-ţi ieşi din fire, asta îţi este meseria”, spune o femeie. Iar un bunic adaugă: „Am o părere foarte bună despre doamna, cred că şi-o fi ieşit din fire datorită şi copiilor”.

Deocamdată, învăţătoarea va fi însoţită la ore de consilierul psihologic al şcolii. În următoarele zile, se va decide dacă va fi suspendată sau nu pe durata cercetărilor. Abia după ce se va stabili cu exactitate dacă învăţătoarea este cea din înregistrări, mai marii din educaţie vor putea lua şi alte măsuri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri