Anchetă la o şcoală din Constanţa. O învăţătoare, acuzată că lovea copiii din clasa zero

Data publicării:
constanta

Mama a doi copii, gemeni, susţine că aceştia sunt agresaţi de la învăţătoarea lor.

Paula Marcovici, mama copiilor: „(Vi s-au plâns copiii acasă?) Absolut. (Ce v-au spus?) Că sunt bătuţi, că sunt ţinuţi cu mâinile sus, că îi ceartă doamna, că îi pălmuieşte..”.

Femeia a aflat întâmplător de la copii că ar fi loviţi de învăţătoare.

Paula Marcovici, mama copiilor: „Prima, prima dată, anul trecut am aflat dintr-o joacă de-a lor. Făcându-şi temele spunea fata către băiat: Scrie mai frumos că iar te ceartă doamna. Hai, nu mai râde de mine că şi pe tine te-a bătut doamna”.

Pentru că pedepsele ar fi continuat şi după ce a avut o discuţie cu învăţătoarea, mama a făcut reclamaţii la directorul şcolii şi la poliţie.

Ionel Dedu, directorul Şcolii nr 2 din Valu lui Traian: „A zis că nu i-a bătut. Vedem după... adică mi-a zis că nu i-a pălmuit”.

În clasă sunt instalate camere de luat vederi care ar fi surprins imagini cu învăţătoarea care-i loveşte pe copii. Acestea au ajuns la poliţişti care anchetează cazul. Între timp, gemenii au fost mutaţi în altă clasă, la cererea mamei. Părinţii celorlalţi elevi spun că nu ştiu ce să facă.

Acum, copiii sunt consiliaţi de psihologi, întrucât s-a stabilit că au suferit un blocaj emoţional.

Cristina Gemănaru, psihoterapeut: „Ori de câte ori un copil este afectat sau agresat fizic sau verbal, acest lucru va afea o influenţă în dezvoltarea lui”.

Învăţătoarea nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. La recomandarea Inspectoratului Şcolar Judeţean, dascălul este cercetat de o comisie de anchetă de la nivelul şcolii. În funcţie de gravitatea faptei, femeia poate fi sancţionată de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri