FOTO Aşa arată lucrările controversate ale celor doi elevi din Dâmboviţa. L. Pop: Să vadă şi opinia publică!

Data actualizării: Data publicării:
liviu pop agerpres_10015843
Foto: Agerpres

Corpul de control al ministrului Educaţiei a stabilit că lucrările celor doi candidaţi din judeţul Dâmboviţa ale căror lucrări aveau două scrisuri diferite conţin semne distinctive, menţinând decizia de eliminare din examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, la proba scrisă la disciplina Istorie. Notele obţinute de ambii candidaţi la celelalte două discipline de examen vor fi recunoscute. Ambii candidaţi pot însă susţine proba Istorie în sesiunea din august, fiindu-le ridicată interdicţia de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului, anunţă marţi Ministerul Educaţiei.

liviu pop agerpres_10015843
FOTO: Agerpres

 

O echipă de control a Ministerului Educaţiei Naţionale a făcut vineri, 7 iulie şi luni, 10 iulie, o serie de verificări la Centrul zonal de evaluare constituit la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” din Bucureşti, respectiv la centrele de examen organizate la Liceul Teoretic „Goga Ionescu” din Titu şi Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Moreni (ambele din judeţul Dâmboviţa), unde au susţinut examenul cei doi elevi.

Controlul a avut ca tematică verificarea respectării prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2017. Verificările au vizat respectarea prevederilor legale privind eliminarea din examen a doi candidaţi din judeţul Dâmboviţa ale căror lucrări au fost trimise spre evaluare în municipiul Bucureşti, anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

LUCRAREA 1

foto 1 lucrare 1
foto 1 lucrare 1

FOTO: Pagini din  lucrare

În urma analizei documentelor puse la dispoziţie, echipa de control apreciază că cele două lucrări au toate aparenţele unor lucrări autentice, redactate de cei doi candidaţi în timpul probei de examen fără alte intervenţii ulterioare, însă prezintă semne distinctive ce constau în scrierile/grafiile total diferite folosite în redactarea lor.

LUCRAREA 2

FOTO: Pagină din  lucrare

"Conform art. 56, punctul 5 din Anexa 2 a ordinului de ministru nr. 4799/2010, „înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează,precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti”, aprecizat reprezentanţii ministerului.

În acest context, echipa de control a propus ca absolvenţii să fie eliminaţi de la proba Istorie, dar să fie recunoscute examenele promovate şi totodată să poată susţine proba istroie în sesiunea din toamnă.

Astfel, corpul de control a decis menţinerea pentru ambii candidaţi a eliminării din examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, la proba scrisă la disciplina „Istorie”., recunoaşterea notelor obţinute de ambii candidaţi la celelalte două discipline de examen, anularea pentru ambii candidaţi a interdicţiei de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, interdicţie stabilită iniţial prin procesele verbale din data de 29 iunie 2017.

Măsurile au fost aprobate de ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Întrebat la Adevărul Live despre lucrările celor doi elevi, ministrul educaţiei Liviu Pop a răspuns: „Am avut dimineaţă o discuţie cu şeful corpului de control- s-au deplasat să ia elemente suplimentare, voi avea raportul, iar opinia publică va şti ce s-a întâmplat şi măsurile luate vor fi strict în litera legii pe actuala legislaţie. Am văzut lucrările, o să le punem şi public, să vedeţi şi dumneavoastră şi opinia publică, dacă decizia colegilor de a nu evalua lucrarea a fost corectă sau nu”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri