Aur pentru România la Olimpiada internațională de Informatică

Data publicării:
olimpici

Aurul pentru România la Olimpiada Internaţională de informatică a fost câştigat de bistriţeanul Rareş Buhai. Şi nu e prima dată. Tânărul are, în total, trei medalii de aur la această competiţie, cel mai bun rezultat de până acum în România. La nivel mondial, Rareş ocupă locul șase.

Tânărul vrea să studieze în Statele Unite.

Probabil voi aplica la facultăţile de top, cele mai cunoscute. Consider că se face la un nivel mult mai înalt în SUA facultatea şi că mă pot dezvolta mai bine decât aici, în România”, spune el.

Părinţii lui Rareş i-au urmărit evoluţia la olimpiadă cu sufletul la gură.

„Fiind diferenţa de fus orar, proba s-a desfăşurat noaptea, parte din ea. Ne-am trezit, a fost live score şi eram cu ochii pe el toată perioada asta. A fost emoţionant să vedem că în ultima parte a reuşit să urce pe aur”, spune Dumitru Buhai, tatăl lui Rareş.

În total, România a obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică: una de aur, două de argint şi una de bronz.

„Pentru România este cel mai bun rezultat în ceea ce priveşte medaliile obţinute la această competiţie”, spune inspectorul de informatică Nuşa Dumitriu.

La competiție au participat peste 300 de concurenţi din 86 de ţări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri