BIZIDAY. Voluntariatul, soluția pentru studenții fără experiență

Data publicării:
voluntar

Alexandru Banda este student în anul doi la Matematică și Informatică la Timișoara. Deși are abia 20 de ani, are un CV impresionant, dar ca voluntar, nu ca angajat. A avut de coordonat numeroase proiecte. Și i-a plăcut.

Alexandru Banda: „HR-ul m-a ajutat să pot să trec peste această teamă de a vorbi cu oamenii și de a ține un discus în fața unui plublic. Am făcut o practică pe timp de vară, iar angajatorul avea mult mai multe așteptări de la mine, care activez într-o organizație studențească, decât de la ceilalți colegi”.

Aceasta este modalitatea simplă de a evita veșnica lipsă de experiență de care se lovesc tinerii din România atunci când se prezintă la primul lor interviu de angajare. Ca și în cazul unui interviu pentru un job în cadrul unei companii, și în cazul organizațiilor studențești tinerii trec printr-un interviu. Organizația Studenților din Universitatea de Vest a făcut acest pas tocmai pentru a-i ajuta.

Cristian Huzău, directorul operațional al unei agenții de recrutare: „E clar că te va ajuta în viitor pentru angajare. Prin aceasta poți să demostrezi că știi ce înseamnă o cultură organizațională și un mediu de lucru”.

Fără nicio legătură cu domeniul pe care îl studiază la facultate, studenții aleg să facă muncă voluntară în relații publice, marketing, coordonare de evenimente sau management. Implicarea ca voluntar le dezvoltă aptitudinile manageriale, precum și abilitățile organizatorice.

În România, voluntariatul a fost recunoscut prin lege ca experiență profesională în vara anului 2014.

Dar această recunoaștere este mai mult formală. În final contează doar potențialul pe care poți să îl demonstrezi pentru a putea obține decizia de angajare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri