Burse de top de la companii internaționale, modalităţi de a atrage studenţii buni

Data publicării:
burse

O companie germană din domeniul auto oferă stagii de practică studenţilor la Master din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara care vor să înveţe o meserie. Zsombor Horvath are 22 de ani şi vrea să dezvolte programe pentru afaceri.

39 de studenţi au fost admişi în cadrul acestui program, iar în toamnă locurile vor fi suplimentate.

Bineînțeles studenții sunt atrași să își scoată investiția în acest master, care înseamnă timp și bani, printr-un loc de muncă la finalul masterului”, a spus Alexandru Islai, PR în cadrul Facultății de Economie și Administrare a Afacerior.

Nici profesorii nu sunt ignoraţi. Compania germană finanţează şi pregătirea a şase cadre didactice de la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor.

Fiecare profesor are un expert care devine practic umbra lor, care îi călăuzește. Timp de patru luni profesorii se familiarizează cu sistemul și primesc ajutor pentru a pregăti materialele, în așa fel încât să poată împărtăși cu profesioniștii noștri experiența practică”, a spus Valerian Laval, reprezentant al unei companii din domeniul auto.

Eu voi preda 'Dezvoltarea avansată a sistemelor internaționale pentru afaceri', materie care face legătura între ce îi trebuie unui utilizator de sistem informatic, unui economist sau oricărui consultant cu ce știe să facă un informatician efectiv”, a spus Otniel Didrag - asistent universitar la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Tot la Universitatea de Vest din Timişoara, o companie petrolieră din Serbia oferă burse studenţilor români interesaţi de acest domeniu.

În momentul de față putem să acordăm suma de 1200 de lei pe lună. Ei lucrează sub îndrumarea specialiștilor noștri în cadrul departamentului de Geologie și Explorare al companiei”, a declarat Vadim Smirnov, directorul general al unei companii în domeniul petrolier .

Compania le oferă studenţilor şi posibilitatea de a face practică timp de o săptămână în cadrul companiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri