Burse pentru elevi din mediul rural. Directorul Liceului Teoretic Național: Sunt copii care pot obține rezultate remarcabile

Data publicării:
burse elevi2

 

Carmen Minodora Tudorache, din localitatea Jurilovca, judeţul Tulcea, este pasionată de chimie și fizică. A obținut punctaje mari la mai multe olimpiade de chimie fără a trece măcar o dată printr-un laborator. Își dorește să poată „pune în practică experimentele văzute pe youtube”.

Tudor Constantin Păișanu, din comuna Brănești, județul Gorj, este pasionat de matematică, a obținut numeroase premii și medalii la concursuri interjudețene, cursant al Centrului Județean de Excelență Dolj, își dorește ca numele lui „să însemne ceva în matematică în anii viitori”.

Interviurile comisiei realizate în cadrul școlilor din comunele de domiciliu ale elevilor preselectați au evidențiat niște copii cu calități deosebite, cu un potențial considerabil, care, dincolo de existența unor lacune în cunoștințele lor generate de condiții obiective, pot obține în viitor rezultate remarcabile. Sunt sigură de acest lucru pentru că am văzut în atitudinea acestor copii o dorință extraordinară de a munci pentru a realiza ceva notabil în viață. Condițiile și îndrumarea deosebită de specialitate pe care le vor avea în cadrul Liceului Teoretic Național din București și nu în ultimul rând munca lor perseverentă reprezintă elementele care, la fel ca într-o reacție chimică miraculoasă, vor asigura rezultate de excepție. Ne așteaptă în viitor o muncă extraordinară. Liceul Teoretic Național și-o asumă cu optimism împreună cu partenerul său Universitatea Politehnica București și cu cei doi elevi bursieri”. (Silvia Moraru, Directorul Liceului Teoretic Național)

Bursele constau în asigurarea studiilor la Liceul Teoretic Național, precum și a unui ajutor material (cazare, masă, haine, încălțăminte, uniformă, rechizite, manuale, bani de buzunar, transport acasă la începutul și la sfârșitul vacanțelor).

Liceul Teoretic Național mulțumește părinților, profesorilor, partenerilor media. Așteptăm sprijinul tuturor celor interesați pentru dezvoltarea acestui proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri