C. T. Popescu: Sunt de acord cu ministrul Pop. Corect e să te tunzi dacă vrei la Liceul Teologic „Inochentie Micu”

Data actualizării: Data publicării:
elev par lung

Un elev al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca a fost trimis acasă din cauza părului lung. Băiatul a sesizat problema pe Facebook, fiind revoltat de situaţie. De cealaltă parte, directorul unităţii spune că nu a făcut decât să respecte regulamentul de ordine interioară adoptat de profesori, părinţi şi reprezentantul elevilor. Şi ministrul Liviu Pop susţine că nu este vorba de un abuz în acest caz, întrucât s-a respectat regulamentul. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că, în acest caz, este de acord cu ministrul Educaţiei.

„Sunt de acord cu domnul ministru al educaţiei, Pop. Ce a spus acum are sens şi anume acel liceu are un regulament de ordine interioară, pe care, potrivit legii, poate să şi-l stabilească.

Acesta nu e un liceu obşnuit, e un liceu teologic, confesional, greco-catolic, „Inochentie Micu” - episcopul de Făgăraş şi Blaj, o mare personalitate religioasă şi luptător pentru drepturile românilor, din Ardeal, înfiinţat de cardinalul episcop Iuliu Hossu, în 1945, deţinut politic şi mare personalitate religioasă.

Nu l-a obligat nimeni pe acest băiat să se ducă acolo. Dacă ar fi fost la un liceu de arte plastice sau de muzică, nu i-ar fi spus nimeni nimic pentru că vine cu părul mai lung. Dar aici este un liceu, acest liceu a fost interzis din 1948 până în 1989, fiind închis de autorităţile comuniste.

Mulţi dintre cei care termină acest liceu urmează facultatea de teologie, dar dovada deschiderii pe care o arată liceul - acolo pot veni elevi de alte confesiuni, religii sau naţionalităţi, dar li se cere acest lucru, să aibă să aibă o anumită ţinută în legătură cu care iau la cunoştinţă prin contractul cu liceul pe care îl semnează părinţii.

Corect e să te duci să te tunzi dacă vrei să mergi la Liceul Teologic „Inochentie Micu”, înfiinţat de Iuliu Hossu. Dacă nu, te duci la alt liceu.

Este un fals exemplu de încălcare a libertăţii de manifestare a elevului, sper ca toţi elevii din acel liceu să înţeleagă acest lucru şi să vină aşa cum cere conducerea liceului. Nu mi se pare un regulament deplasat având în vedere profilul liceului”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
liviu pop agerpres_10015843
Liviu Pop: Nu este un abuz în cazul elevului cu părul lung
elev par lung
Elev dat afară de la ore din cauza părului lung. Reacția conducerii liceului
Partenerii noștri