Camerele de supraveghere dintr-o școală, deconectate de profesori

Data publicării:
copii elevi calculator getty

În toamna anului trecut, într-una dintre şcolile comunei Lipăneşti, primăria a montat 14 camere de supraveghere, atât în sălile de clasă, cât şi în afara clădirii.

Primarul a constatat că nu există nicio înregistrare video salvată. Mai mult, toate camerele de supraveghere erau deconectate. Profesorii au recunoscut că ei au făcut asta pentru că nu-şi doresc să fie permanent filmaţi.

„I-am arătat legea prin care cadrele didactice nu pot fi filmate în niciun fel în timpul activităţii didactice, numai cu acordul lor", a explicat Nicolae Țuică, profesor la școala Zamfira.

Sistemul de supraveghere video a costat 10.000 de lei şi a fost montat, culmea, la cererea conducerii şcolii.

„Am cerut să fie montate, dar în interior, în sălile de curs am spus să fie monitorizat numai atunci când avem concursuri, olimpiade, nu tot timpul, deoarece cadrele didactice nu consimt acest lucru", a declarat Iulian Dumitru, directorul școlii Zamfira.

Primarul comunei Lipănești, Robert Nica, a explicat că a fost mai ieftin să instaleze camerele decât să angajeze o firmă de pază.

„Este mai costisitor să fac un contract cu o firmă de pază. După aceea este vorba de disciplina copiilor. Se observă că nu se mai lovesc între ei şi probabil că şi relaţia între profesor şi elev este mult mai serioasă", a spus Nica.

Părinţii n-au nimic împotrivă ca sistemul de supraveghere să funcţioneze în permanenţă.

Până când cele două tabere nu vor ajunge la o înţelegere, sistemul de supraveghere din interiorul şcolii rămâne nefolosit. Între timp vor funcţiona doar camerele montate în exteriorul clădirii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri