Cât a luat la bacalaureat Adina Duicu

Data publicării:
adina duicu facebook 1

108 elevi de la un liceu din Ştei, judeţul Bihor, au pierdut examenul de Bacalaureat din această vară. Lucrările le-au fost anulate, după ce o anchetă a corpului de control al Ministerului Educaţiei a stabilit că ar fi fost lăsaţi de copieze chiar de către profesorii supraveghetori. În curtea unităţii şcolare, părinţii revoltaţi au cerut explicaţii membrilor comisiei de bacalaureat.

O situaţie specială a fost la Colegiul Tehnic Dierna din Orşova, unde a susţinut examenul fiica fostului şef al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu. Tânără este cercetată, alături de mama şi sora sa, dar şi de o profesoară, pentru tentativă de fraudă la proba de chimie.

Fiica lui Adrian Duicu, Adina Duicu, a luat la chimie, proba la care este suspectată ca a copiat, nota 7,95, iar în total media ei la bacalaureat este de 8,75.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Mehedinţi spun că, dacă ancheta deschisă de Parchetul Tribunalului Mehedinţi va arăta că Adina Duicu a copiat, lucrarea va fi anulată.

În plus, continuă ancheta şi în cazul membrilor comisiei de bacalaureat.

Când se vor confirma aceste aspecte, se va merge şi până la desfacerea contractului de muncă”, spune Mirela Pintea Enea, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi.

Şi la un liceu din Cernavodă 16 elevi au fost eliminaţi, după ce inspectorii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere şi i-au văzut copiind.

Printre cei 16 candidaţi eliminaţi este şi Petre Călin, care promovase cu media 6,97. „De copiat nu am copiat, ciorne nu am dat”, spun el.

S-a copiat foarte mult, adică nu s-a ţinut cont de nimic”, spune o elevă care a promovat.

Lipsa de reacţie a profesorilor supraveghetori nu va trece nepedepsită.

„Cadrele didactice vor fi cercetate şi vor suporta consecinţele ulterioare. (Se poate merge, n.r.) Până la desfacerea contractului de muncă”, spune Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa.

Elevii eliminaţi vor relua bacalaureatul abia anul viitor, în toamnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri