Cazul sinuciderilor de la Cluj. Studenţii francezi se simt persecutați

Data publicării:
tanara sinucidere

Margaux avea 24 de ani şi studia în România din 2010. Familia tinerei spune că ea a venit să studieze medicina la Cluj-Napoca după ce a picat de două ori examenul de admitere în Franţa.

„Era fericită, a plecat foarte fericită, foarte încântată că poate face ceva. A fost o a doua şansă pentru ea, o ocazie să înveţe meseria pe care şi-o dorea. Iar acum a recurs la acest gest iremediabil”, a declarat la postul francez de televiziune BFM TV o rudă a tinerei.

În perioada de dinainte să se sinucidă, Margaux le-a mărturisit părinţilor că se teme că nu va putea profesa niciodată în ţara natală, pentru că nu va putea trece examenul de rezidenţiat.

Este temerea tuturor tinerilor francezi care studiază medicina în România. De anul viitor, structura examenului de rezidenţiat din Franţa se modifică iar platforma on-line de pregătire poate fi accesată doar de către studenţii din această ţară, nu şi de cei din străinătate.

De ce este persecutată această filieră clujeană, deşi este recunoscută? Nu cerem niciun fel de privilegii. Vrem doar să avem posibilitatea să ne pregătim ca toţi ceilalţi studenţi pentru acest examen”, spune studentul Paul Vara.

După ce două studente franceze s-au sinucis şi alte două au încercat acelaşi lucru, autorităţile de la Paris au trimis un psihiatru la Cluj-Napoca. Peste 150 de tineri au solicitat până acum ajutorul acestuia. În Cluj-Napoca, peste 1.100 de tineri francezi studiază Medicină şi Farmacie, Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri