Centru de cercetare modern, într-o fostă clădire militară

Data publicării:
cer2

O clădire abandonată a Garnizoanei din Oradea a fost preluată de Facultatea de Energie Electrică şi Tehnologia Informaţiei şi tranformată într-un centru de cercetare.

Este absolut nevoie de laboratoare moderne, de laboratoare moderne interdiciplinare”, spune Teodor Leuca, decanul Facultăţii de Energie Electrică şi Tehnologia Informaţiei.

În 750 de metri pătraţi au fost amenajate laboratoare la standarde internaţionale.

„Pe parte de inginerie electrică este cel mai performant centru de cercetare din ţară”, afirmă Ioan Francisc Hathazi, directorul Departamentului de Inginerie Electrică

E mult mai simplu în momentul în care ai un echipament mai performant şi vezi cum merge, nu numai din cărţi şi din analize, din poveşti”, spune Marcel Trif, student în anul IV la Inginerie Electrică.

Studenţii se gândesc deja că le va fi mai uşor să obţină locuri de muncă. Firmele din Parcul Industrial al Oradei sunt primele interesate de cunoştinţele pe care tinerii le vor căpata în noul centru de cercetare.

Delia Ungur, managerul Parcului Industrial din Oradea, spune că „este foarte important să înceapă să înveţe în laboratoare bine dotate”.

În viitor, tot spaţiul fostei garnizoane ar putea fi transformat în campus de cercetare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri