Clasa pregătitoare. Biblioteci și laboratoare, transformate în săli de curs

Data publicării:
clasa pregatitoare

În multe alte judeţe, profesorii au făcut tot posibilul să găsească loc pentru cei care vor intra în clasa pregătitoare. La Braşov, cererile au fost aşa de multe, încât a fost nevoie să se înfiinţeze 12 clase în plus.

Telefoanele sună. Sunt curioşi, au aflat de proiectul de calendar şi de metodologia de înscriere la clasa pregătotiare şi sunt nerăbdători”, spune Silvia Baciu, directorul Şcolii Generale Nr.5 din Braşov.

Depăşiţi de numărul mare de solicitări, directorii Liceului „Avram Iancu" din Cluj-Napoca au transformat biblioteca şcolii în sală de curs pentru clasa pregătitoare.

O parte din sala bibliotecii a fost transformată în această sală de clasă. Dar este o rezolvare pe moment”, spune Alina Negru, directorul Liceului Teoretic „Avram Iancu" din Cluj-Napoca.

Altă şcoală, aceleaşi probleme. La Liceul „Onisifor Ghibu”, în clasele pregătitoare au venit cu aproximativ 60 mai mulţi copii decât era planificat.

Am desfiinţat biblioteca de la gimnaziu. Şi tot la gimnaziu am desfiinţat laboratorul de informatică”, spune Monica Bereş, directorul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu" din Cluj-Napoca.

De luni, la fiecare şcoală este afişat numărul de locurilor disponibilie, iar de pe 24 februarie încep înscrierile în clasa zero.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri