Concurs de invenții. Cameră video construită cu ajutorul unui tub de deodorant

Data publicării:
tehnologie din reciclabile

„În primul rând am început cu cutia aceasta de deodorant, pe post de bază. Nu am avut alte materiale. Am pus la bază... Am umplut-o cu pietre ca să stea și apoi am folosit dopurile acestea de urechi pentru aderență”, explică unul dintre inventatori.

Tubul de deodorant a fost punctul de plecare pentru dispozitivul video pe care l-au realizat Andrei Țenescu și colegul său.

Noi am dezvoltat o platformă de recunoaștere facială. Ideea noastră a fost să fie cât mai low-cost. Am folosit plastilina asta, dopuri de urechi. Piese cât mai ieftine, să facem un sistem care merge”, arată Andrei Țenescu.

Corina Sfia, reporter Digi24 Timișoara, explică: „Dispozitivul făcut de ei mă filmează, apoi mă așez și filmează camera noastră. Această cameră poate fi folosită în sistemul securității, asta pentru că într-o mulțime de oameni, ea poate să scaneze figura unei anumite persoane pe care, apoi, să o urmărească”.

Alte nouă echipe de liceeni au realizat diferite aplicații sau obiecte folosind materiale inedite.

A fost un efort de echipă, nu a fost numai munca mea, și a fost plăcut”, spune unul dintre participanți.

A fost destul de greu, am avut timpul foarte scurt. Am apucat vineri doar seara să facem puțin și am rămas sâmbătă și în 14 ore a trebuit să lucrăm încontinuu”, explică un altul.

Ce ne-a distrat e că fiecare a avut un concept foarte creativ de prototip, la unii erau motoare care păreau trifazice, alții au folosit plastelină ca să se lipească și pe perete”, mărturisește Valentin Mureșan, membru al juriului.

Premiul I, în valoare de 300 de euro, al concursului organizat de Politehnica din Timișoara a fost câștigat de camera de luat vederi construită de Andrei Țenescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri