Concurs pentru directori de școală, încă o șansă

Data actualizării: Data publicării:
scoala clasa invatamant FB sector 3

Candidaţii la posturile de directori de şcoli care nu s-au putut înscrie din cauza erorilor tehnice ale platformei online pot să depună încă o dată dosarul. Decizia a fost luată chiar dacă termenul anunţat iniţial pentru depunerea actelor a expirat. Câteva zeci de părinţi şi profesori au venit astăzi la Ministerul Educaţiei să reclame neregulile.

 

Ziua a început neobişnuit pentru elevii Şcolii 162. Au fost adunaţi în sala de sport, pentru că profesorii lor au refuzat să intre la ore. Alături de zeci de părinţi, au protestat pentru a-l susţine pe director.

Orice profesor dedicat merită o şansă, în condiţiile în care sistemul de educaţie este foarte criticat”, afirmă Cristina Turtoi, părinte.

Dorin Stoica este directorul Şcolii 162 din 2002, de când avea doar 30 de ani. În mandatul său a fost ridicată sala de sport, clădirea a fost modernizată şi extinsă, astfel încât copiii să nu mai fie nevoiţi să înveţe dupa-amiaza. Dorin Stoican nu s-a putut înscrie la concursul de director, de miercuri.

Comunică foarte bine cu autorităţile, culmea! comunică foarte bine cu comunitatea. Iubeşte copiii”, afirmă Simona Muşat, profesoară.

De vină a fost o eroare tehnică.

Am avut 100 de file pe care a trebuit să le încarc. Fiecare filă a trebuit denumită. E posibil să fi făcut o eroare materială la una dintre file”, spune Dorin Stoica, directorul Şcolii 162 .

Zeci de candidaţi din toată ţara nu s-au regăsit pe listele cu cei înscrişi.

Manifestanţii au semnat o petiţie şi au mers la Ministerul Educaţiei.

Astăzi să se prezinte toţi candidaţii respinşi cu documentele doveditoate la ISJ-uri”, spune Monica Anisie, secretar de stat în Ministerului Educaţiei.

La minister au venit şi alţi directori, care însă au cerut anularea concursului.

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiei de director va fi miercuri. Pe 17 octombrie candidaţii vor susţine un interviu, iar primele rezultate vor fi afişate pe 18 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri