Copii sub umbrelă, într-o grădiniță cu acoperișul spart

Data publicării:
gradi

Copiii dintr-un sat din Suceava învaţă la grădiniţă sub umbrelă. Şi asta pentru că în sălile de clasă plouă ca afară. De teamă că cei mici s-ar putea curenta, educatoarele au scos toate aparatele din priză. Şi nu sunt singurele probleme. Toaletele sunt în curte şi nu au apă. Autorităţile îşi pasează responsabilitatea.

Copiii din Văratec învaţă primele litere sub umbrelă. Grădiniţa este în căminul cultural, o clădire construită în anii 80. Pentru că în clasă plouă ca afară educatorele au adus găleţi în care strâng apa şi umbrele care să-i proztejeze pe copii.

„În primul rând igrasie, mucegai, umezeală, copiii sunt mulți, înghesuiți, vă dați seama, virușii circulă ca la ei acasă”, spune Carmen Boiculese, învățătoare.

De teamă să nu se curenteze cei mici, educatoarele au scos toate aparatele din priză. Au vrut să le proiecteze copiilor un film dar au renunţat.

Am fost avertizată să nu folosesc televizorul pentru că e periculos. Aveau program elevii după cum mi-a explicat doamna educatoare de vizionat filmulețe, nu se poate. Vă dați seama, că e imposibil”, mai spune Carmen Boiculese.

Părinții sunt îngrijoraţi: „E foarte periculos, vă rog să vedeți, este scurgerea de apă de la ploaie, este exact lângă priză. Dacă un copilaș... se întâmplă un scurtcircuit de la apă și cu curent, a pus mâna pe priză se întâmplă o nenorocire”.

Pericolul pândeşte şi afară. Toaletele sunt în curte şi nu au apă curentă şi nici canalizare.

Primăria și conducerea școlii se acuză reciproc.

Constantin Brânzei, viceprimar: Au intrat acolo, stau ilegal acolo, știți.
Reporter: Cum adică ilegal?
Constantin Brânzei: Păi trebuiau să fie în școală... noi am predat căminul.

Conducerea școlii spune însă că nu există alt spaţiu pentru copii decât acest cămin cultural care trebuie recondiționat cu banii primăriei. În clădirea școlii deja se învață în două ture.

Toate cele cinci săli sunt sunt ocupate. Nu avem posibilitatea să aducem copiii în școală”, spune Mihai Andonic, profesor coordonator.

Conducerea Inspectoratului Șolar Județean Suceava cere primăriei să rezolve situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri