Copiii în vârstă de cinci ani pot sări peste clasa pregătitoare pentru a merge în clasa I, dacă sunt suficient de avansaţi. Care este procedura

Data publicării:
evaluare

Împinşi de la spate de părinţi, copiii pot sări peste clasa pregătitoare pentru a se înscrie direct în clasa I. Ei trebuie să treacă mai întâi testul psihosomatic, o evaluare făcută de un consilier şcolar care verifică dacă cei mici ştiu să facă adunări şi scăderi simple sau dacă au noţiunea de bine sau rău.

La cinci ani, Ana va face saltul de la grupa mare direct în clasa I, fără să treacă prin pregătitoare. Părinţii ei cred că este suficient de avansată: „Am văzut că poate face mult mai multe lucruri decât se fac în mod normal la clasa pregătitoare. Am văzut că poate să citească, poate să socotească - adunări şi scăderi - şi am zis că nu are rost să batem pasul pe loc un an”, declară mama, Angelica Nourescu.

Orice copil ai cărui părinţi vor să grăbească mersul lucrurilor trebuie să treacă mai întâi pe la un evaluator şcolar. Nu doar ei trebuie să fie testaţi, ci şi cei care împlinesc vârsta de şase ani între 31 august şi 31 decembrie 2014. Ei trebuie să răspundă corect la cel puţin 75% din teste.

În perioada de evaluare psihosomatică, numărul cel mai probabil de copii care vor fi evaluaţi în vederea înscrierii în învăţământul primar cu siguranţă va fi peste 8000 de copii”, arată coordonatorul psihologilor şcolari din Bucureşti, Robert Florea.

Anul acesta, în doar două săptămâni, psihologii şcolari din Capitală au evaluat peste 4000 de viitori elevi. Doar 1% s-au dovedit nepregătiţi pentru şcoală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri