Vicepremierul Costin Borc face campanie anti-plagiat

Data actualizării: Data publicării:
costin borc

Rușinea de a fi asociați cu plagiatorii îi determină pe cercetători să plece afară pentru un doctorat, iar din acest motiv în sistemul de învățământ trebuie curățenie, a declarat vicepremierul Costin Borc, într-o conferință de specialitate.

costin borc 1-1

"Drama este că în momentul în care vrei să ai un doctorat te gândești 'Dacă nu cumva îmi e rușine să fiu în același grup cu atâția plagiatori?' Anatema plagiatelor și rușinea de a fi asociat cu un asemenea grup face ca oamenii care vor să urmeze o carieră academică să plece în străinătate, să aibă un doctorat curat, să lucreze la o universitate bună, să fie recunoscuți pentru cercetarea pe care o fac. Până când nu se va face curat în sistemul educațional românesc, dar curat-curat, nu un nume, nu faptul că persoana X are un doctorat plagiat, sistemul trebuie să îl corectăm", a spus Borc.

Potrivit acestuia, autoritățile trebuie să se uite nu numai la oamenii care au plagiat, ci și la universități și conducătorii de doctorat.

"Vorbim de domnul X și domnul Y fost prim ministru, fost ministru, dar nu vorbim de conducătorii de doctorat, nu vorbim de facultăți, nu vorbim de universități. Haideți să ne uităm și acolo!", a îndemnat vicepremierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri