Teoria creației, prezentată în manualul de biologie

Data actualizării: Data publicării:
biologie creationista

Religia şi-ar putea face loc la ora de biologie! O fostă profesoară din Oradea a redactat câteva manuale auxiliare pentru elevii de gimnaziu şi liceu în care insistă pe elementele din teoria creaţionistă. Unul dintre volume a fost avizat şi de Ministerul Educaţiei. Cărţile de biologie au fost oferite gratuit liceelor confesionale din România.

 

„În datele ştiinţifice, l-am descoperit pe Dumnezeu. Toată lumea ştie despre fotosinteză, acum cum îl descopăr eu pe Dumnezeu în fotosinteză? Cu ce scop a făcut-o? Ca să avem ce mânca şi ca să avem oxigen”, afirmă Maria Popa, fostă profesoară de biologie.

Creaţionismul şi evoluţionismul reprezintă două concepte diametral opuse despre apariţia şi evoluţia vieţii pe Pământ. În timp ce primul pune totul pe seama unui creator care a generat tot, teoria evoluţionistă susţine că speciile de animale s-au transformat în miliarde de ani, de la primele unicelulare până la maimuţă şi om.

„Problema este dacă orice teorie ştiinţifică poate să fie înlăturată de o credinţă majoritară. Teoria ştiinţifică este teorie ştiinţifică, se bazează pe dovezi empirice, pe ipoteze testate şi cred că acesta este şi statutul teoriei evoluţioniste. Orice teorie ştiinţifică nu are nevoie de o altă credinţă, decât o credinţă în propriile ei premise”, spune Adrian Hatos, sociolog .

-Interesant, adică îmi place ideea. E mult mai bună.

-De ce zici asta?

-Pentru că mă duc şi eu la biserică şi sunt foarte activă şi cunosc şi-mi place şi mi se pare mult mai ok aşa pentru toţi, afirmă o tânără.

„Eu mă duc pe argumentul ştiinţific, deci să demonstrezi afirmaţia pe care o faci”, spune un tânăr.

Ministerul Educaţiei precizează că este vorba despre un accesoriu curricular - adică o carte folosită de profesori ca material ajutător, nu despre un manual clasic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri