Cristian Preda, despre desființarea UEFISCDI: „Președintele Klaus Iohannis are obligația de a interveni”

Data publicării:
cristian preda

Ministerul Educației a trimis ieri, prin secretarul de stat Tudor Prisecaru, Colegiului Consultativ pentru Cercetare, Dezvoltare și Inovare din subordinea sa o propunere oficială de organizare „a două agenții distincte”, una care să finanțeze programele de cercetare fundamentală, cealaltă să finanțeze programele de cercetare aplicativă, notează Hotnews. 

Asta în condițiile în care Ministrul Educaţiei a declarat în urmă cu o săptămână că va lansa o consultare „care să sprijine ministerul în consolidarea unui punct de vedere” pe tema desfiinţării Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltarii și Inovarii (UEFISCDI). Sorin Cîmpeanu sublinia atunci că proiectul de lege care prevede desfiinţarea UEFISCDI „nu este iniţiativa Ministerului Educaţiei, ci a Parlamentului” şi că „poate din analiză va reieşi că e mai bine aşa”, cu instituţia în formă actuală.

Europarlamentarul Cristian Preda a comentat acest subiect pe pagina sa de Facebook, precizând că desființarea UEFISCDI nu are la bază niciun motiv rațional, ci este mai degrabă „dorința pesediștilor de a controla alocarea de fonduri către propria lor clientelă din Universități”. 

Cristian Preda: „Președintele Klaus Iohannis are obligația de a interveni”

Doi protejați ai Ecaterinei Andronescu și prieteni de nădejde ai plagiatorului din fruntea guvernului vor să schimbe un sistem de finanțare a cercetării care funcționa foarte bine. Nu există vreun motiv rațional pentru a face asta. La mijloc trebuie să fie dorința pesediștilor de a controla alocarea de fonduri către propria lor clientelă din Universități. Pentru a acoperi mașinațiunea, Abramburica & co. mimează consultarea unor instituții, pe care le controlează tot ei. Președintele Klaus Iohannis are obligația de a interveni, nu fiindcă e profesor și înțelege ce se petrece, ci fiindcă, potrivit articolului 80 al Constituției, e obligat să vegheze la buna funcționare a instituțiilor. Or, ceea ce fac pesediștii este să împiedice buna funcționare a instituției care finanța cercetarea”, a scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.  

Doi protejați ai Ecaterinei Andronescu și prieteni de nădejde ai plagiatorului din fruntea guvernului vor să schimbe un...

Posted by Cristian Preda on Thursday, April 2, 2015

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri