Critici după ce un membru al Academiei a făcut declaraţii controversate legate de educaţia copiilor

Data publicării:
Elevi inceput de scoala inquamphotos.com septembrie 2015 2

 

Foto: Inquam Photos

De asemenea, asociaţia solicită Președintelui Academiei Române, academicianul Ionel Valentin Vlad, dezicerea de poziția „umilitoare și lipsită de temei științific” a domnului academician Marius Andruh, cu privire la lipsa importanței educației privind drepturile copilului în curriculum-ul pentru clasele V-VIII.

Drepturile copilului reprezintă o noțiune juridică esențială pentru orice societate modernă, în jurul căreia gravitează întreaga legislație românească și europeană și totalitatea serviciilor și programelor adresate copilului, se arată în comunicatul eliberat de Salvaţi Copiii.

Într-o adunare formată din elevi, profesori și specialiști din domeniul protecției drepturilor copilului, poziția academicianul Marius Andruh a fost următoarea: „Educaţie pentru drepturile copilului. Dar ce, Doamne iartă-mă, învaţă copilul ăla o oră pe săptămână, un an de zile? Cel mult să se ducă să facă scandal la părinţi că are şi el drepturi”.

Remarca academicianului a fost considerat de unii participanţi la dezbatere ca o încercare de a stopa reforma educaţiei.

Ana Măiţă, Asociaţia Mame pentru Mame: „Nici unul dintre cei care au aplaudat în sală la această remarcă nu face cinste profesiei, nu face cinste învăţământului”.

Alexandru Manda, reprezentant al elevilor: „Nu pot să cred că un membru al Academiei Române are această părere despre drepturile copilului şi avem cei mai abuzaţi copii din UE şi noi, în sistemul de învăţământ, educăm nişte copii obedienţi şi care merg pe vechiul principiu: capul plecat, sabia nu-l taie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri