Cum îi pregătim pe cei mici pentru şcoală

Data publicării:
Elevi inceput de scoala inquamphotos.com septembrie 2015

Adio grădiniţă, bun venit şcoală! Aproximativ 100.000 de copii se pregătesc anul acesta pentru clasa zero! Această schimbare poate avea un impact major asupra psihicului unui copil, atrag atenţia psihologii.

Monica Burcea, psiholog: „Cu 2-3 săptămâni înainte de a merge la şcoală, poate chiar mai mult, părintele să îi vorbească copilului despre ceea ce urmează să se întâmple: să îi prezinte ce este şcoala, cam ce se întâmplă în cursul unei zile de şcoală, chiar să meargă cu copilul la şcoală”.

Astfel, copilul nu se va teme de prima zi de şcoală şi va înţelege că în viata lui urmează o nouă etapă! La fel de important este ca părinţii să le prezinte celor mici şi noile reguli.

Monica Burcea: „O oră de stat în bancă, mâncatul doar în pauze, jucatul doar în pauze sunt elemente pe care părintele este bine să i le prezinte copilului, să-i vorbească despre ele şi chiar să îl pregătească pe acesta pentru o nouă formă de disciplină la care va fi supus”.

În plus, părinţii trebuie să le vorbească copiilor şi despre beneficiile mersului la şcoală.

Acest lucru îi va face pe copii să se simtă în siguranţă, spun psihologii. Un alt sfat este ca rechizitele să fie cumpărate împreună cu cel mic.

La fel de important este ca micuţii şcolari să fie învăţaţi din timp şi cu noul program. Astfel, părinţii ar trebui să ajusteze ora de culcare, astfel încât trezitul de dimineaţă să nu fie un coşmar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri