Curaj: Manualele vor fi concepute prin consultări publice cu elevii și profesorii

Data publicării:
adrian curaj digi-1

"Pentru învățământul preuniversitar va fi o curriculă inovativă și aici sunt două mesaje importante: asigurăm predictibilitate și inovăm. O să vedeți că în zona de predictibilitate suntem în situația de a avea după un efort destul de lung, rezultate pentru noul cadru curricular clasa a V-a, clasa a IX-a, dar vom veni cu diferențe anul acesta. O să vă spun pe scurt despre ce este vorba: manualele vor fi pilotate în vară. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Sigur, vor fi consultări până atunci, publice, dar vom avea, permiteți să folosesc un termen în engleză — summer camp — și curricula, manualele vor fi pilotate cu beneficiari, cu tot cu tineri, copii, care, împreună cu profesorii, care vor livra conținutul, cu clase, astfel încât să înțelegem și reacția celor care sunt beneficiarii manualelor", a precizat Adrian Curaj, citat de Agerpres, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că aceste manuale vor fi gata la timp, în luna octombrie, pentru a organiza licitațiile pentru a avea manuale în 2017.

"Este ceva nou, sunt convins că va fi spectaculos și ne va ajuta cu adevărat să aducem picătura de inovare în ceea ce există acum, ceea ce înseamnă continuitate", a mai spus Curaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri