Cursuri de management al stresului pentru studenți în sesiune

Data publicării:
stresati

La cursurile de la Universitatea din Suceava, studenţii învaţă în primul rând să identifice atât sursa, cât şi efectele stresului.

- Să le luăm aşa pe alea pe care le simţim, acele modificări fizice pe care le simţim. Oboseala. Ne oboseşte mai repede stresul ăsta, da.

Un psiholog organizează aceste cursuri înaintea examenelor şi îi învaţă pe studenţi cum să scape de frică şi să-şi orienteze energia strict către materiile la care au examene.

- Mi-a plăcut foarte mult şi sigur voi învăţa, am învăţat să-mi organizeze mult mai bine timpul.

- M-a impresionat modul în care trebuie să gândim, adică să nu ne axăm pe eşec şi să gândim pozitiv.

- Voi aplica metodele, mi s-au părut foarte interesante.

Psihologii le spun studenţilor că aceste traininguri nu sunt doar o modalitate de a trece mai uşor peste perioada stresantă a sesiunii, ci îi învaţă să se cunoască şi să-şi gestioneze mai bine timpul, gândurile şi strategiile de învăţare.

„Acest centru îi consiliază şi pe dimensiunea personală a vieţii lor, personală în sensul de abilităţi pe care e necesar să şi le dezvolte şi de care evident au nevoie mai departe când pleacă să-şi construiască o carieră pentru că stresul va exista şi la locul de muncă”, spune Diana Teodorescu, psiholog USV.

Studenţii pot veni şi la cursuri în care învaţă cum să-şi organizeze timpul, ce presupune inteligenţa emoţională sau cum să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare. Toate aceste cursuri sunt gratuite şi la ele pot participa studenţi de la toate facultăţile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri