Cursuri gratuite de limba chineză la Suceava

Data publicării:
china


O profesoară voluntară venită din China predă cursuri la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava. Pan Yuyan, sau Bella - cum îi spun elevii - a ajuns la Suceava acum doi ani, după ce a fost selectată de statul chinez într-un program de voluntariat.

„Universitatea are un contract cu Centrul Lingvistic Chinez şi trimit voluntari aici şi eu sunt cea care a fost aleasă pentru Suceava. Nu este un job, este un voluntariat. Nu este plătit şi nici cursurile de chineză nu sunt plătite, studenţii nu trebuie să plătească ,” spune Pan Yuyan, profesor de limba chineză.

Consider că e oportunitate extraordinară, deosebită chiar şi asta din mai multe motive, în primul rând vreau să călătoresc,” spune un cursant.

Limba chineză pe viitor mă gândesc că că ma va ajuta oferindu-mi şi oportunitatea de călătorie, de comunicare în limba chineză,” adaugă un student.

Nu se ştie niciodată în viaţă ce poţi face şi ce oameni întâlneşti şi unde vei lucra sau poate voi vizita China asta-mi doresc şi atunci să fiu pregătită, măcar să spun ceva, să cer ceva,” declară un student.

O suceveancă a venit la cursuri cu toţi cei patru copii.

Indiferent ce limbă ai studia, chineză, engleză, olandeză e o opţiune în plus pentru ei pentru că-n viaţă nu ştii ce o să faci şi unde o să munceşti,” spune Lilia Crăciun.

Coordonatorii Clubului de Studii Asiatice de la Universitatea Ştefan cel Mare spun că anul viitor vor aduce şi un profesor de limba coreană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri