Cursurile serale, școală „pe hârtie” pentru o diplomă

Data publicării:
elevi captura

O astfel de situaţie este la Liceul Tehnologic din Copșa Mică. Într-o zi din mijlocul săptămânii, holurile şi clasele sunt pustii. Reporterii Digi24 n-au reuşit să dea nici de profesori, nici de elevi, deşi conform orarului, şcoala trebuia să fie plină. Ca orice școală, şi Liceul Tehnologic din Copşa Mică are orar la avizier. Documentul este însă de ochii lumii, pentru că la o oră la care holurile ar trebui să fie pline de elevi nu e ţipenie de om.

Reporterii Digi24 au putut intra în instituție nestingheriți şi au descoperit că toate clasele sunt încuiate. Îngrijitoarea școlii a confirmat că, cel mai probabil, este singura persoană din clădire. La ora la care mai bine de 60 de elevi din clasele a XII-a, a XIII-a și a XIV-a de la seral ar trebui să aibă cursuri nu este nici măcar un singur elev și toate clasele sunt încuiate. Mulți dintre elevi recunosc că n-au trecut de mult pe la școală, dar nu-și fac mari probleme.

Reprezentanții școlii susțin că elevii care nu vin cu lunile la cursuri sunt exmatriculați, dar refuză să arate câte absențe sunt în cataloage.

„Într-adevăr, am elevi care nu au frecventat cursurile, ca dovadă că din 27, cu câți am început, mai am doar 15, urmând ca, probabil, cei care nu vor frecventa în continuare să fie, de asemenea, exmatriculați”, a spus purtătorul de cuvânt al Liceului Tehnologic Nicolae Teclu din Copșa Mică.

Situaţia de la liceul din Copşa Mică a ajuns şi pe masa inspectorilor şcolari.

„ISJ Sibiu va demara o anchetă cu temei legal pentru a constata și verifica cele sesizate referitor la situația învățământului seral de la Liceul Tehnologic Nicolae Teclu din Copșa Mică. Ulterior vor fi luate măsuri corespunzătoare”, a spus Livia Crețulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Potrivit Legii Educației Naționale, școlile au personalitate juridică dacă au cel puțin 300 de elevi. Dacă cele trei clase de seral s-ar desființa, Liceul Tehnologic de la Copșa Mică ar rămâne cu prea puțini elevi și s-ar putea desființa la rândul său. Așa s-ar putea explica de ce profesorii evită să-i exmatriculeze pe chiulangii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri