Datorii de 50.000 euro, pentru studenții românii care învață în Marea Britanie 

Data publicării:
studenti curs

Studiul "Sodexo Universitary Lifestyle Survey", realizat în rândul studenţilor înscrişi la universităţile din Marea Britanie, arată că aproximativ 6.000 de români au studiat acolo în anul universitar 2013- 2014, iar opt din zece studenţi îşi doresc o diplomă de licenţă pentru a obţine un loc de muncă mai bun în viitor, scrie Mediafax.ro. În studiu au fost analizate motivaţiile în alegerea unei universităţi, presiunile financiare şi sociale ale studenţilor, atitudinea acestora faţă de educaţia superioară, precum şi aşteptările lor după absolvire.

Din document rezultă că studenţii care urmează o facultate în Marea Britanie estimează că vor avea datorii financiare la momentul absolvirii.

"Aproape 1 din 5 studenţi (17 la sută) se aşteaptă să acumuleze datorii pentru studii mai mari de 50.000 de euro. În 2012, doar doi la sută dintre studenţi estimau că se vor afla în această situaţie. În acelaşi timp, 58 la sută dintre studenţi estimează că vor acumula datorii de peste 25.000 de euro. Aproape o treime din totalul studenţilor apreciază că sumele împrumutate pentru a-şi finanţa studiile universitare sunt prea mari", se arată în studiu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri