DIGIPEDIA. Elev la Colegiul Eton – cea mai faimoasă școală din lume

Data publicării:
eton college GettyImages-497731936

Distanţa dintre experienţa pe care aţi avut-o cu şcoala românească şi ce veţi vedea imediat este ... uriaşă. Dureros de uriaşă! În primul rând este vorba despre standarde. Cele mai înalte.

În al doilea rând este vorba despre disciplină. Disciplina învăţatului şi ordine în viaţă. Latina nu e aruncată la coş, ci e la mare preţ. Este sursă de înţelepciune şi reflecţie pentru viitorul lider.

Un cuvânt şi despre mişcare. E foarte multă la Eton. Veţi vedea, în pauze, elevii sunt nevoiţi să parcurgă distanţe foarte lungi între diferitele clădiri în care se ţin cursurile într-o zi. Ca să facă mişcare între ore şi ca să înveţe să fie punctuali. Se practică aproape toate sporturile, chiar şi cele care nu le plac copiilor pentru că ... dacă faci lucruri care nu-ţi plac, ţi se formează caracterul.

Vi se pare prea dur? Vi se pare prea demodat?

De aceea nu avem lideri în România. De aceea nu avem o şcoală de lideri, deci nici în viitor nu vom avea lideri. De aceea România nu e Marea Britanie. Vizionare plăcută!

Urmăriți filmul documentar pe Digi24 HD. Online îl puteţi viziona numai LIVE (nu se arhivează), pe http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24sâmbătă, de la ora 21:00, iar duminică, în reluare, de la ora 2:00.

Vizionare plăcută!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri