"Einstein de Botoşani". Povestea liceanului olimpic la matematică, fizică şi chimie

Data publicării:
stefan balacuca

Pentru că a reuşit să facă performanţe la toate cele trei discipline şi să se califice la concursurile naţionale, adolescentul a avut nevoie chiar de ajutorul Ministerului Educaţiei, pentru a planifica examenele în zile diferite. Ştefan şi-a descoperit pasiunea pentru matematică încă din primii ani. Acum, la 16 ani, se mândreşte cu o colecţie de premii şi medalii la competiţii naţionale şi internaţionale. Anul trecut, spre exemplu, a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe din Argentina.

Daniel Poroşniuc, profesor de matematică: „(Este- n.red.) Cel mai bun elev pe care l-am avut până acum. Anul acesta a obţinut cele mai bune rezultate din cariera lui de matematician. Astfel, la olimpiada naţională a obţinut cel mai mare punctaj din concurs”.

Cristina Chiriac, directorul Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Botoşani: „În cariera mea, sunt de 22 de ani la Colegiul Eminescu, nu am mai avut un elev atât de talentat”.

Performanţele nu se obţin uşor. Ştefan se pregăteşte chiar şi opt ore pe zi, dar chiar şi aşa, îi rămâne timp şi de relaxare.

Pe viitor, Ştefan vrea să-şi facă o carieră în cercetarea medicală pentru că, spune el, poate îmbina cunoştinţele de matematică, fizică şi chimie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri