Elevi care fac performanţă se antrenează într-o sală de sport mare cât o sufragerie

Data publicării:
sala sport

O cameră de nouă metri lungime şi şase metri lăţime, veche de aproape două secole, este sala de sport a unor elevi. O improvizaţie ieftină în care se antrenează sportivii români.

Pentru a improviza o poartă de handbal, profesorii şcolii din Glodeni, Dâmboviţa, au găsit o soluţie: o saltea sprijinită de perete. Din cauză că spaţiul este foarte mic în încăpere, o adevărată poartă de handbal nu ar fi putut fi amplasată aici.

La şcoala de la Glodeni învaţă 350 de copii. 24 dintre ei fac handbal de performanţă. Alţi 20 sunt la atletism şi patru dintre ei sunt campioni naţionali la aruncarea greutăţii.

Elevii spun că au condiţii grele de antrenament: alunecă şi se lovesc atunci când cad pe parchet. „Ne-am dori şi noi o sală modernă, ca toţi celilalţi. Multă lume e impresionată de rezultatele noastre şi în ce condiţii ne antrenăm noi”, spune o elevă a şcolii dâmboviţene.

În plus, pentru că sunt mulţi elevi în şcoală, orele de sport se suprapun.

„Avem copii care sunt campioni naţionali la greutate, la suliţă, la disc, deci avem copii cu un genetic bun, dar aici nu se pot dezvolta foarte mult”, a declarat profesoara Maria Anghelescu.

Foştii dascăli sunt martorii condiţiilor de aici. „Sala am găsit-o neschimbată, decât că au mai apărut nişte calorifere şi, în rest, acelaşi spaţiu, aceeaşi saltea improvizată, o poartă cu acelaşi marcaj făcut de acum nu ştiu câţi ani”, a spus Ovidiu Rizescu, fost profesor al şcolii.

Edilul susţine că a încercat să le ofere copiiilor condiţii mai bune. „Demersuri s-au făcut. După câte ştiu eu, şi de mine şi de ceilalţi primari”, a spus primarul din Glodeni. Întrebat ce răspuns a primit, acesta a răspuns: „Că se va face”.

„Se va pune problema din nou a reluării, prin Compania Naţională de Investiţii sau prin Ministerul Dezvoltării, a unor săli de sport în localităţi cu rezultate deosebite şi sper să ne încadrăm din nou, să o luăm de la capăt”, a afirmat Liviu Stoica, directorul şcolii din Glodeni.

În ciuda condiţiilor grele în care se antrenează, echipele de handbal fete şi băieţi nu au mai părăsit podiumul competiţiilor naţionale din anul 2000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri