Elevi din 50 de ţări, în rol de diplomaţi 

Data publicării:
elevi

200 de elevi din 50 de ţări au intrat în rolul diplomaţilor.

Andrei Marinică, organizator al proiectului MUNOB: „Ceea ce ne ajută, cel puţin pe mine m-a ajutat foarte mult, este că învăţăm să vorbim, învăţăm să ne exprimăm, învăţăm să facem conexiuni logice, învăţăm să interacţionăm atât cu oameni din jurul nostru, dar şi cu persoane străine, de alte naţionalităţi, să ne dezvoltăm abilităţile de comunicare”.

Participanţii au avut de ales din cele 7 grupuri de lucru. Într-unul dintre ele a fost dezbătută situaţia creată după atacul asupra săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo.

Matei Creţu, preşedintele conferinţei: „Delegaţii au propus ca soluţii supravegherea mai îndeaproape a ceea ce se publică, iar guvernul să aibă grijă la ceea ce se publică să nu afecteze securitatea naţională. Un alt topic interesant a fost drepturile minorităţilor. Aici delegaţii au venit cu diverse soluţii, precum respectarea unor tratate şi implementarea acestora în diferite ţări sau educarea viitoarelor generaţii şi acceptarea minorităţilor în ţara respectivă”.

Conferința Model United Nations de la Bucureşti, aflată la a patra ediţie urmează să se încheie luni, odată cu adoptarea unor rezoluţii, care vor fi trimise oficialilor ONU. Fenomenul Model United Nations a început în Statele Unite la începutul secolului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri