Elevii au de astăzi o săptămână de „Școală altfel”

Data publicării:
scoala altfel - 6652777-Mediafax Foto-Silvana Armat

„Școala altfel” la aeroportul din Sibiu, aprilie 2014 FOTO: Mediafax Foto

Programul se aplică pentru al patrulea an consecutiv și se desfășoară în perioada 6 - 10 aprilie.

Organizat la iniţiativa Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, programul îşi propune implicarea copiilor din școli și grădinițe, liceenilor și cadrelor didactice în activităţi diverse, în contexte educaționale nonformale.

Ministerul Afacerilor Interne și-a anunțat participarea și anul acesta la program, urmând ca toată săptămâna polițiștii să desfășoare zilnic, pentru elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal, sesiuni de informare privind infracțiunile cărora le pot cădea victime minorii, delincvența juvenilă, traficul și consumul de droguri, traficul de persoane, precum și siguranța în mediul online, relatează Mediafax.

Arhivele Naționale ale României anunță un număr record de 220 de elevi vizitatori în săptămâna „Școala Altfel”. Însoțiți de profesorii lor de istorie, elevii vor vizita Arhivele Naționale, cu ajutorul specialiștilor instituției care îi vor introduce în atmosfera documentului de arhivă, printr-o incursiune în cancelariile domneşti medievale din Ţara Românească şi Moldova, prilej cu care elevii se vor familiariza cu principalele suporturi şi instrumente de scriere şi vor afla detalii despre validarea documentelor sau tehnica ornamentării acestora.

La Biblioteca Metropolitană, elevii sunt așteptați cu ateliere de lectură, ateliere creative, prezentarea bibliotecii şi a serviciilor pe care le oferă. Atelierele sunt organizate de cei 42 de voluntari recrutaţi în acest scop și se desfăşoară în 22 dintre cele 31 de filiale ale bibliotecii, cu participarea a 62 de instituţii de învăţământ preuniversitar. Sunt aşteptaţi peste 3.700 de elevi de toate vârstele care au ales să participe la cele peste 120 de activităţi de educaţie non-formală.

Activități în aer liber vor fi organizate la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, căruia peste 10.000 de elevi îi vor trece pragul în această săptămână, pentru a participa la ateliere interactive de modelaj, încondeiat ouă, confecționat păpuşi, podoabe populare, felicitări pentru Sfintele Paşti, activitățile fiind coordonate de meşteri populari. Elevii vor vizita și „Grădina de plante medicinale”, amenajată în muzeu, unde vor putea compara diferite tipuri de plante, vor putea vedea răsaduri de plante medicinale, vor afla informaţii despre modul de cultivare şi recoltare a acestora și vor putea bea diferite ceaiuri.

Un tren Săgeata Albastră îi așteaptă pe copii în Remiza de Automotoare Bucureşti a CFR Călători, în apropierea stației de metrou 1 Mai. Cei mici vor avea ocazia unică să viziteze spectaculosul bord de comandă al trenului și să experimenteze cum e să fii mecanic de locomotivă. 

Elevii din 15 școli din București și localitățile limitrofe vor vizita Dispeceratul Central Metrorex și Depoul Berceni în săptămâna Școala Altfel și vor afla astfel cum circulă trenurile de metrou, cine și de unde le dirijează, ce înseamnă să fii mecanic de tren de metrou, cum arată cabina unui tren, cum se întrețin trenurile și stațiile de metrou.

Primăria Municipiului București inaugurează luni activitatea Academiei de tenis și terenurilor multifuncționale, reunite sub titulatura „Academia Sportului”. Situată în Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, Academia Sportului pune la dispoziția elevilor, în cadrul săptămânii „Școala altfel", șase terenuri de tenis și trei terenuri multifuncționale (de fotbal, volei/baschet sau handbal) situate pe terasa parcării supraterane.

Astfel, aproximativ 2.500 de elevi bucureșteni ai claselor 0 - IV, însoțiți de 100 de cadre didactice, vor participa la diverse activități sportive ce includ fotbal, baschet, handbal, volei și tenis de câmp, dar și la workshopuri de nutriție și de prim ajutor.

La Palatul Copiilor vor mai avea loc finala concursului „Festivalul artelor”, cu secțiuni de teatru, muzică, dans, artă foto - video și arte plastice, luni între orele 10.00 și 18.00 la Palatul Copiilor, finala concursului de cultură generală „Bucureștiul de ieri și de azi", miercuri, între orele 10.00 și 17.00, și Târgul Grădinițelor Bucureștene, de luni până joi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri