Elevii de gimnaziu au susținut prima probă a Evaluării Naționale

Data publicării:
copii scoala examen

Elevii claselor a VI-a au fost cei care au dat startul examenelor din cadrul Evaluării Naţionale. Nu doar elevii de clasa a VI-a sunt examinaţi la final de an școlar. Săptămânile viitoare, prin emoţiile examenelor vor trece şi elevii claselor a doua şi a patra.

Astăzi, timp de o oră, peste 5.600 de elevi din Bihor au susţinut prima probă, la Limba şi Literatura Română.

„Și acasă și în clasă m-am pregătit. Vineri am făcut la tablă multe exerciții pentru această evaluare”, a spus un elev.

„Am emoții foarte mari. M-am pregătit foarte mult pentru că vineri am avut teza la matematică, deci am învățat. Româna mi se pare mai grea decât matematica, fizica și biologia”, a adăugat alt elev.

„Emoții cred că avem toți, este ceva normal, dar dispar imediat”, a spus un elev de gimnaziu.

„Se testează noțiunile de limbă și comunicare, cum știu ei să înțeleagă un text, cum să răspundă la anumite cerințe care privesc un text la prima vedere”, a explicat Garofița Pop, profesor de limba română la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" din Oradea.

Rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională nu vor fi notate în catalogul clasei.

„Nu îi dăm amploare sau nu se dorește să fie amploare care există în cazul Bacalaureatului sau în cazul evaluării la clasa a VIII-a ci să fie o evaluare prin care să vedem unde stau copiii”, a spus Călin Perțe, director adjunct la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" din Oradea.

În Braşov, peste 4000 de elevi au susţinut testarea, iar mulţi spun că au trecut cu bine de prima probă.

A fost foarte uşor şi foarte plăcut. A fost o oră în care ne-am relaxat practic spunându-ne părerea”, a spus un elev.

„Ne-a dat două texte. Unul în engleză şi unul în română. despre cărţi, despre un târg de carte. A fost foarte uşor”, a adăugat alt elev.

„Sunt necesare, pentru că la un moment dat este necesară testarea nivelului de cunoştinţe generale ale elevilor”, a precizat Tudoriţa Albu, directorul Şcolii Gimnaziale numărul 11 din Braşov.

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a continuă mâine cu proba la matematică și ştiinţele naturii. Saptămâna viitoare vor fi testați elevii claselor a IV-a, după care școlarii de clasa a II-a.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri