Elevii, liberi până pe 14 septembrie. Anul școlar 2014-2015 s-a încheiat astăzi

Data publicării:
elevivacanta

Cu mediile încheiate, elevii se pot gândi liniştiţi la vacanţă. Urmează plajă, excursii pe munte și multă înghețată.

„O să mă şi distrez puţin pentru că e vacanţă!”, spune Maria Nicolici, elevă în clasa a VIII-a.

Două categorii de elevi nu se pot gândi la vacanţă nici dacă ar vrea. Luni încep evaluările pentru clasa a VIII-a, iar la sfârşitul lunii vine bacalaureatul.

Elevii de la Liceul Teoretic Naţional din Bucureşti trebuie să ştie că Universitatea Politehnică vrea să îi înveţe carte serioasă în joacă. Rectorul a încheiat un parteneriat cu liceul. Elevii vor fi tentaţi să deprindă cunoştinţe, începând cu tehnologia 3D şi conceperea rețelelor de socializare.

Tinerii sunt deja captivaţi de noile tehnologi. E important să îi învăţăm cum să folosească de mici această tehnică, nu doar ca să se joace, ci să se joace învăţând cu ajutorul unor dascăli veniţi din universitate”, afirmă Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti.

Lumea s-a schimbat atât de repede! În ultimii 15 ani a fost o evoluţie extraordinar de mare a sistemului educaţional, a metodelor didactice, a modului de predare. Ziua de mâine trebuie să fim pregătiţi să o aşteptăm. Tehnologia se schimbă cu o viteză aş spune apropiată de viteza luminii”, spune Silvia Moraru, directoarea Liceului Teoretic Naţional.

Teoretic, şcoala începe pe 14 septembrie. Dacă nu se lasă convins ministrul Educaţiei să schimbe planul, cum cer două organizaţii de elevi. Unii vor să intre la cursuri cu o săptămână mai devreme, alţii chiar cu două.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri