Elevii români învaţă vânzări de la austrieci

Data publicării:
elevi austrieci

Elevii fac parte din prima clasă cu asemenea profil, înfiinţată la Colegiul Economic Costin Kirițescu din Bucureşti. Vor primi și o bursă lunară de 400 de lei. La finalul celor trei ani de învăţământ dual, vor avea dreptul să se înscrie şi la liceu.

Loredana Popescu, director al Colegiului Economic Costin C. Kiriţescu: „Pot face clasa a XI-a şi a XII-a la zi, bacalaureat şi apoi cursuri universitare sau dacă aleg să se angajeze imediat după învăţământul profesional, pot urma cursurile liceale la seral”.

Tinerii vor face stagiile de practică în opt lanţuri de magazine de haine, încălţăminte, cosmetice şi alimente. Iar după absolvire, vor avea prioritate la angajare.

Rudolf Lukavsky, consilier organizator în cadrul Ambasadei Austriei la Bucureşti: „Au şansă reală de angajare. Educaţia duală înseamnă o colaborare foarte strânsă între şcoală şi companii. O parte din programul elevilor are loc la şcoală, dar şi în companiile implicate”.

Acest tip de învăţământ orientat spre meserii este susţinut şi de preşedintele ţării.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Un model de succes s-a dovedit a fi învăţământul dual care dovedeşte importanţa implicarii mediului de afaceri în învăţământul profesional şi rezultatele care se pot obţine atunci când există încredere şi colaborarea pentru a adapta educaţia la cerinţele societăţii şi economiei cunoaşterii”.

În România, în prezent sunt peste 1500 de locuri de muncă disponibile pentru muncitorii calificaţi, dintre care peste un sfert numai pentru lucrătorii comerciali.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri