Elevul anului. Theodor Ivan este olimpic internațional la geografie, dar vrea o carieră în electronică

Data publicării:
elevul anului

Ted, aşa cum îi spun prietenii, este pasionat de geografie înca din gimnaziu. În clasa a opta a participat pentru prima data la olimpiada internaţională şi a obţinut o menţiune. Nu a fost destul. S-a ambiţionat şi la următorul concurs a câştigat aurul.

Nu pot să spun că mă pregătesc neapărat constant, dar când o fac o fac foarte eficient, încerc să învăţ foarte repede, să acumulez cât mai mult deodată”, spune Theodor Ivan.

În cele patru zile de concurs, Teo a impresionat juriul.

Noi ne băteam cu cei din Singapore care aveau 10 ore pe săptămână, noi veneam cu o oră pe săptămână”, spune profesorul de geografie Dorin Fiscutean.

Aurul internaţional i-a adus şi titlul de Elevul Anului în România.

A fost o onoare pentru mine deoarece, evident, doar un elev primeşte această distincţie şi mă număr şi eu printre ceilalţi care au mai primit”, spune Theodor Ivan.

Mândri de Ted sunt atât colegii săi, cât şi dascălii.

Să te califici la olimpiada internaţională este multă, multă muncă, dar şi trebuie să ai ceva special, să fii chiar deştept, isteţ”, spune o colegă, Miruna Androniciu.

Geografia va ramâne însă pentru Ted doar o pasiune, pentru că vrea să urmeze o altă carieră.

Electronica este o altă pasiune de-a mea, un hooby, unde am mai fost la o competiţie şi mai învăţ în timpul liber şi mă văd în viitor făcând asta”, spune el.

Elevul Anului este decis ca şi în 2014 să se întoarcă tot cu aur de la olimpiada internaţională de geografie organizată de Polonia.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri