EVALUARE NAȚIONALĂ 2017. Rezolvarea corectă a subiectelor la Română

Data publicării:
rezultate evaluare agerpres crop
Foto: Agerpres

Ministerul Educației a publicat baremele pentru subiectele de la Limba și Literatura Română, proba dată astăzi la Evaluarea Națională pentru clasa a opta.

rezultate evaluare agerpres crop
Foto: Agerpres

Baremurile publicate arată câte puncte primesc elevii pentru fiecare cerință a subiectelor și varianta corectă de rezolvare a acestora.

Absolvenţii de clasa a opta au avut de motivat, în cadrul probei scrise la Limba şi literatura română la Evaluarea Naţională, apartenenţa unei poezii la genul liric şi de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei competiţii sportive.

La proba scrisă la Limba şi literatura Română, elevii au primit un fragment din poezia "Ploaie", de Magda Isanos, având de răspuns la şase întrebări referitoare la elemente ale textului. De asemenea, li s-a cerut să redacteze o compunere de minimum 150 de cuvinte în care motiveze apartenenţa poeziei la genul liric, potrivit vocea.biz.

La al doilea subiect, elevii au primit un text la prima vedere la care au avut două cerinţe principale - una vizând înţelegerea şi una elemente de gramatică. De asemenea, li s-a cerut să redacteze o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei competiţii sportive.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, la Evaluarea Naţională din acest an s-au înscris 144.890 de candidaţi, dintre care 144.740 din seria curentă şi 150 din seria anterioară, iar examenul va fi organizat în 4.164 de centre.

Miercuri, absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine proba scrisă la Matematică. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă joi.

Descărcați AICI barelemele pentru proba de Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri