Gabriela Firea: Avem bani pentru medicii din școli

Data actualizării: Data publicării:
firea fb

În Bucureşti, primarul general face promisiuni că în noul an şcolar toate cabinetele medicale vor avea doctori. Gabriela Firea a anunţat că are banii necesari ca să angajeze cadre medicale în toate cabinetele şcolare! Din cauza procedurilor, situaţia nu va fi reglementată, totuşi, din prima zi a noului an şcolar.

Cabinetele multor şcoli sunt închise cel puţin trei zile din cinci. Motivul e simplu - nu au personal de specialitate. La Şcoala generală „Ferdinand I”, de pildă, există un cabinet medical dotat cu aparatură şi medicamente de primă urgenţă, dar în ultimii zece ani ani a avut uşile deschise doar câteva ore pe săptămână.

Violeta Dascălu, dir. gen. Şcoala Gen. „Ferdinand I” Bucureşti: Nu avem medic de foarte mulţi ani. De mai mult de opt ani. Este ca şi cum n-ar fi! Pentru că avem peste 700 de copii. Avem situaţii când un copil se accidentează seara la ora 5, la ora de sport, şi trebuie să găsim soluţii. Sunt situaţii în care vine că-l doare burtica şi n-am nici măcar asistentul medical şi atunci trebuie să chem SMURD-ul.

Crina Niţă, învăţătoare: Un doctor sau un asistent permanent în şcoală ar fi minunat, nu numai pentru copii, cât şi pentru noi, cadrele didactice. S-au întâmplat cazuri când chiar şi un profesor a avut nevoie de un doctor. Şi atuncio am chemat salvarea!

Criza personalului medical din cabinetele şcolare a apărut din lipsă de bani. Primarul general al Capitalei promite acum că va angaja 230 de cadre medicale.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Noi aveam în unităţile de învăţământ cabinete şcolare, dar fără medici şi asistenţi în totalitatea lor, ceea ce era un minus foarte mare!”.

Cabinetele medicale şcolare vor primi şi bani pentru dotări. Consiliul General al Municipiului Bucureşti va aloca trei milioane de euro pentru aparatură de urgenţă medicală, laptopuri, aparate pentru măsurarea glicemiei, stetoscoape sau aparate portabile EKG.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri