Garanții pentru mita de la BAC: 500 de euro pentru notă de trecere sau banii înapoi

Data publicării:
mita bac arad

Inspectorul şcolar adjunct Mihai Spânu a fost înregistrat în timp ce îi explica unei profesoare, cercetată şi ea în acest dosar, că elevii care au plătit pentru note de trecere la bacalaureat trebuie să facă un semn pe pagina a treia la lucrării. Astfel, profesorii care corectau ştiau că respectiva lucrare trebuie să primească o anumită notă.

În aceeaşi înregistrare, inspectorul şcolar adjunct spune că semnul este diferit faţă de anul trecut. Practic, el recunoaşte că nu este prima dată când organizează fraudarea examenului.

În plus, Mihai Spânu se lăuda că are oameni în trei din cele patru comisii de corectare din municipiul Arad care pot asigura promovarea bacalaureatului, pentru elevii dispuşi să plătească.

Mihai Spânu, în locuinţa căruia s-au găsit peste 10.000 de euro şi o listă cu numele elevilor care plătiseră examenul de bacalaureat, este acum în arest la domiciliu.

O profesoară de română şi o alta angajată a Inspectoratului Şcolar sunt cercetate în stare de libertate. După terminarea examenului de bacalaureat ar putea urma si alte audieri.

Încă patru licee din Arad sunt în vizorul procurorilor

Cei doi inspectori şcolari şi o profesoară din Arad le-ar fi cerut bani elevilor de la încă patru licee din oraş: Liceul Pedagogic, Liceul Textil, Liceul Agricol și Liceul de Arte.

Meditaţii gratuite şi sesiune specială de bacalaureat pentru cei care nu l-au promovat

Candidaţii care nu s-au prezentat la bacalaureat în ultimii ani sau care nu au promovat examenul vor putea participa la o sesiune specială, care ar putea fi organizată în februarie-martie, tot pentru ei urmând să fie organizate meditaţii plătite de stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri